MACH 2013

bild

Anneli Rymert
Anneli Rymert heter jag och är 26 år och bor på söder i Stockholm. Jag har dels studerat nationalekonomi vid Lunds Universitet, men valde en ny bana efter några års arbete på bank, i form av en Data- och Systemvetenskaplig kandidatutbildning
vid Stockholms Universitet. Jag kom i kontakt med Microsoft under Traineedagen och hade som mål att starta min nya karriärbana här och just så blev det. Har börjat på MACHprogrammet 2013 och kommer att tillhöra Kristos team på MCS där
jag kommer fokusera på .NET-utveckling. På fritiden gillar jag att resa, spela golf eller åka längdskidor.

Christofer ÖsterlindhChristofer
Christofer Österlindh heter jag och är en skåning som letat mig till Stockholm från Lund där jag läste ekonomi. Jag har inte alltid vetat vad jag ville göra men jag tyckte att försäljning var roligt och IT verkade vara området där ”det” hände. Dessa tankarna förde mig till ett jobb som säljare på ett medelstort mjukvarubolag. Efter något år så blev jag rekommenderad en tjänst på Microsoft där jag skulle få jobba med att ta fram nya applikationer till utbildningssektorn tillsammans med våra partners. Jag blev minst sagt såld på denna idén direkt – tänk att kunna få vara med och utveckla framtidens utbildning och lärande! Att sedan få göra detta på Microsoft som ligger i teknikens framkant i en internationell miljö är verkligen ett väldigt stort plus…
När jag inte är på jobbet så gillar jag att vara ute i längdspåret, på segelbåten eller bara ta det lugnt med en bok. Semestern går ofta utomlands – bilden är tagen från senaste resan som gick till Tanzania och det är passande nog i en skolklass:)

jolinaJolina Haberkamm
Det är jag som är Jolina Haberkamm, ny på MACH programmet med rollen som Support Engineer på Global Business Support. Jag har precis studerat klart min civilingenjörs examen i Information- och kommunikationsteknik på Lunds Tekniska Högskola.
Ursprungligen kommer jag från lilla Västervik men har bott ett par omgångar i både Kina och USA.
Jag gillar det goda i livet; trevligt sällskap, sköna beats, god mat och vackra vyer. Jag är nyfiken och trivs bäst när jag får upptäcka nya platser runt om i världen eller återbesöka favorit resmålen, som oftast kvalificeras efter lokalbefolkningen. När det svenska klimatet tillåter seglar jag gärna, annars underhåller jag mig med långa promenader och bikram yoga.
Det är en ära att få joina Microsoft teamet, då det länge har varit en dröm och jag ser fram emot en spännande och utmanande framtid på Microsoft.

Lena SeleverLena
Lena Selever, 26 år gammal stockholmare med passion för ridning, golf och de flesta vintersporter innefattandes skidor eller snowboard. Studerade Marknadskommunikation och IT på Stockholms Universitet och kommer nu senast från Dynabyte AB, ett konsultbolag inom Systemintegration och Systemutveckling. Bor i stan med min sambo Henrik, även han inom IT branschen men som Storage säljare på IBM. Fick upp ögonen för Microsoft när jag skrev min kandidatuppsats om MS Sharepoint 2012.  Efter detta nyvunna intresse samt Ashimas besök på Data och systemvetenskapsenheten var saken klar – Microsoft och MACH-programmet måste bli min framtid. Så här är jag nu, som en del av MACH-programmet 2013 och en stolt del av Kristos team på MCS där jag i huvudsak kommer fokusera på .NET utveckling

Maja

Maja Thalin
Maja Thalin heter jag och bor på Södermalm i Stockholm. Uppvuxen i Barkarby men spenderat mycket tid på Gotland dit familjen också flyttade år 2000 så det är på öjn jag känner mig som hemma. Efter magisterexamen i ekonomi från Uppsala Universitet bestämde jag mig för att jag skulle in i IT-branchen. Fick då arbete som applikationskonsult på Exicom som levererar lösningar för projekt- och verksamhetsstyrning. Efter 1,5 år på Exicom kände jag att jag ville mer och när jag fick tips om Microsoft och MACH-programmet kändes det helrätt. Jag kommer parallellt med MACH-programmet ha rollen som TSP Datacenter.
På fritiden sportar jag gärna i form av ridning, löpning, längdskidåkning, golf och ett och annat SATS-pass. Tidigare hängt en del på Råsunda, och kommer från och med i år att hänga på Friends Arena istället.

Ola

Ola Ström
Ola Ström heter jag och är 25 år gammal och kommer från Sandviken, men bor numera i Gävle efter en turné i Stockholm där jag pluggade högeskoleingenjör inom Medieteknik på KTH. Bor i centrala Gävle med min flickvän Emma som pluggar basår i Gävle och hunden Aska.  Har ett stort intresse musik, teknik (prylgalen) och framför allt kommunikation på internet (bloggar, Twitter, Youtube… You name it!). Bortsett från dom mer stillasittande intressena spelar jag även golf och gillar att åka skidor (nedför), men gör det sistnämnda alldeles för sällan.
Fick upp ögonen för Microsofts MACH program genom Jakob Li som gick något år ovanför mig på KTH och tyckte det verkade intressant och en otroligt möjlighet att få jobba med den senaste tekniken. Har fram tills nu jobbat med telefoni och mobilitet på Sandvik IT i Sandviken, där mitt huvudsakliga ansvarsområde har varit Mobile Device Management. Har också insett att jag kanske kan lite för mycket om telefoni för mitt eget bästa numera. Men nu har jag landat på MACH-programmet 2013 och ser verkligen fram emot att börja jobba i Anns team på MCS!

Sara

Sara Selldahl
Jag heter Sara Selldahl och jag är en precis nybakad civilingenjör i Industriell ekonomi från KTH. Efter erfarenheter som utbytesstudier i Beijing och Lausanne samt internship på Procter&Gamble i Geneve ser jag nu fram emot att få sätta tänderna i nästa roliga utmaning: Microsoft Sales Trainee. Microsoft är för mig ett företag som kombinerar två fantastiska egenskaper: en spännande vision för framtiden och drivna, engagerade människor som vill uppnå den. Kort sagt, mina förväntningar är höga! På fritiden älskar jag att resa och om jag kan kombinera min passion för dans (främst argentisk tango och salsa), så är det ännu bättre!


MACH 2012

emelie

Emelie Ekblad

är Produktchef för Unified Communication–portföljen. Rollen innebär ett helhetsansvar för produkter som Lync och Exchange där såväl utvecklandet av strategiska planer samt exekvering och uppföljning av dem utgör en stor del av arbetet som syftar till att bland annat bygga kännedom om produkterna gentemot slutkund samt utveckla partnerkapaciteten och ekosystemen kring dem.

Emelie har läst Industriell Ekonomi på KTH, drivit eget sen hon var tjugo och bland annat jobbat åt Sony, LG och Regeringen. När hon inte jobbar så älskar hon att bege sig ut med hennes farfars gamla segelbåt eller bara njuta av att umgås med vänner och familj. Emelie är övertygad om att ingenting är omöjligt och fantastiska resultats uppnås genom hårt arbete, massor av nyfikenhet och framförallt många skratt!

jakob

Jakob Li är en konsult specialiserad på Windows Azure, Microsofts molnplattform. MCS (Microsoft Consulting Services) som är en del av Services delen på företaget och rollen innebär att Jakob ska hjälpa företag och organisationer att utnyttja möjligheterna med molnet på bästa sätt.

Innan Microsoft läste Jakob till Civilingenjör inom Medieteknik på Kungliga Tekniska högskolan, utöver studierna så tyckte Jakob att det var kul att engagera sig i både sektionen och kårföreningar. Han arbetade även flera år som studentambassadör för skolan och tycker verkligen att fler borde utbilda sig till ingenjörer. Jakob hann även med en utbytestermin i Singapore innan han gjorde sitt examensarbete på Ericsson. På fritiden tycker Jakob om att umgås med sina vänner och sin familj. Resor är också ett stort intresse som praktiseras gärna och ofta.

kristoffer

Kristoffer Lannö är en 25-årig göteborgare direkt från Industriell ekonomi på Chalmers. Kristoffer är specialiserad på Windows Azure, ett område som han personligen tror kommer växa kraftigt framöver.

Kristoffer är intresserad av all form av teknik men framförallt webben, mobila lösningar och naturligtvis molnet. Hans programmeringsbakgrund började som 14-åring med utveckling av hemsidor och ledde senare till ett eget it-konsultbolag och större it-projekt. Om ni träffat honom när han mått som bäst har ni förmodligen träffat honom på någon exotisk och varm plats i världen. Vi närmare eftertanke har det säkert funnits en Windows Phone med på något hörn också.

DSC_1110

Sophie Lindkvist är en av tre traineer som jobbar inom Microsofts konsultverksamhet med produkten Windows Azure. Inom denna roll lär man sig hur man utvecklar för molnet (och specifikt Windows Azure) och hjälper kunder med att flytta upp deras lösningar.

Sophie är 25 år och är ursprungligen från Umeå. Direkt efter gymnasiet flyttade hon till Uppsala för att läsa på lärarprogrammet, men upptäckte snabbt att detta inte var hennes grej. Därmed sökte hon rätt på utbildningar inom IT som inte krävde en naturvetenskaplig bakgrund, och hamnade på programmet för Data- och systemvetenskap, som i sin tur ledde till ett jobb som konsult. Efter att ha jobbat 1,5 år med CRM-lösningar ville Sophie se sig om efter något som var lite närmre sina intresseområden, och så hamnade hon slutligen på Microsoft där hon anser att hon har fått det stora nöjet att kombinera att jobba på ett produktnära företag samtidigt som hon håller sig kvar i konsultrollen. Fritiden spenderas gärna som glad amatör i stallet, eller i goda vänners sällskap.

DSC_1087

Vanja Nordh är Partner Account Manager på avdelningen RSM (Retail sales and Marketing) som ingår i Microsofts konsumentorganisation. Positionen innebär att utveckla strategier och samtidigt arbeta tillsammans med Microsofts partners för att säkerställa försäljningen av Microsofts konsumentprodukter Microsoft Office, Windows, Xbox och Microsoft Hardware. Rollen kräver snabbt beslutstagande för att kunna anpassa sig till den snabbrörliga konsumenthandeln vilket passar Vanja utmärkt då hon tycker om att vara i en miljö där ingen dag är den andra lik och nya utmaningar väntar varje dag!

Vanja är ursprungligen från Göteborg där hon också har studerat Industriell ekonomi på Chalmers tekniska högskola och studierna avslutades med examensarbete på Ericsson AB. Vid sidan av studierna har hon bland annat hunnit med att arbetat som konsult för Chalmers teknologkonsulter AB där hon även haft positionen som Säljchef och även varit redaktör för en bok som skrevs under studierna på Chalmers. Resa har alltid legat Vanja varmt om hjärtat och hon har hunnit med att bo i både Brighton och London och även i Thailand där hon kombinerade psykologistudier och thaiboxningsträning.MACH 2011

Anne-MarieAnne-Marie Liljekvist har tillträtt rollen som Technology Solutions Professional (TSP) och ska jobba med SharePoint 2010. I rollen kommer hon att agera som teknisk lösningsspecialist och demonstrera tekniska möjligheter för kunder inom segmentet Enterprise Partner Group (EPG).

Anne-Marie har läst IT med inriktning mot Interaktionsdesign vid Chalmers Tekniska Högskola där hon inte bara programmerade och LANade, utan också tog tag i sitt psykologiintresse och åkte till Hawaii för att studera just detta. Resande har varit en stor del i den här IT-tjejens liv och hon hann även med att göra sitt examensarbete i Frankrike, utan att kunna ett ord franska.

”Ingenting är omöjligt – det tar bara längre tid ibland” är ett mantra Anne-Marie lever efter och tar sig ständigt an nya utmaningar.

Första IT-minne: DOS-promptern i Windows 3.1. och spelet Day of the Tentacle från LucasArt. Sökvägen är än idag inpräntat i minnet hos den spelintresserade traineen.

Atefeh SebdaniAtefeh Sebdani är Partner Technology Advisor på avdelningen Small & Medium Solutions & Partners. Den tekniska rollen går ut på att bland annat utbilda främst partner inom området produktivitet och molnet. Med Microsofts produkter och tjänster till hjälp jobbar hon således i en värld där mjukvara och hårdvara möts. Med ett verktyg kallat ”Upplevelserummet” bjuder hon in till rollspelsdragningar och har alltså vad hon tycker, det roligaste jobbet av alla på Microsoft.

Tidigare har Atefeh studerat till designingenjör på Högskolan i Skövde samt Chalmers Tekniska Högskola. Därefter ett års franska studier på Sorbonne i Paris. Vid sidan om har hon även drivit egna projekt såsom volontärt startat upp och drivit en vintageavdelning och ungdomsföreningar. Hon engagerar sig politiskt och skriver blogg för en veckotidning. Hennes andra sidor som uppfyller kraven för en typisk nörd är hennes deltagande som tvärflöjtist i en SM-deltagande orkester. Men den sidan väger hon upp med en brinnande passion för mode, styling och fotografering.

Första IT-minne: När hon spelade Prince of Persia i svartvit 2d på familjens Macintosh under tidig nittiotal.

Erik Werner

Erik Werner

. Erik jobbar som Technical Account Manager på Microsofts konsultorganisation Services med supportlösningen Premier. Som Technical Account Manager är Erik med och hjälper Sverigs största företag att välja rätt tjänster i Premiers produktutbud för att säkra deras IT-hälsa. Microsoft är ett väldigt kundfokuserat företag och på Microsoft är kanske ingen mer kundfokuserad än just Technical Account Managern som ofta tillbringar arbetsdagarna ute hos kunderna för att på bästa sätt förstå deras behov. Det här passar Erik alldeles utmärkt eftersom han är hjälpsam av naturen och trivs med att lösa problem tillsammans med andra.

Erik studerade till civilingenjör i Industriell Ekonomi Internationell vid Linköpings Universitet. Under sin studietid har han hunnit med att vara med i ett festmästeri i Grenoble, upptäcka Kina under exjobbet som han skrev för Ericsson i Nanjing, varit aktiv i ett antal studentföreningar i Linköping m.m. På fritiden gillar Erik att hitta på nya maträtter, upptäcka ny musik, rulla några mil på cykeln och att träffa sina vänner.

Första IT-minne: När han ritade turtlesgubbar med hjälp av bokstäver på mammas ordbehandlare någon gång när han var i småskoleåldern.

JohannaJohanna Fridolfsson jobbar på Microsofts OEM-avdelning som Compete Champion, ett namn som säger allt och ingenting. I rollen ingår det att titta på vad konkurrenterna gör för att sälja sina produkter och sedan analysera detta för att kunna matcha eller möta det erbjudandet på ett bättre sätt så att kundern ska välja vår lösning istället. Rollen kräver förståelse för såväl produkten som affären och arbetet sträcker sig över avdelningsgränser och hela vägen ut mot kunder och partners.

Johanna har läst till civilingenjör i Industriell Ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola där hon passade på att vara engagerad i både nationsliv och sektionsliv. Eftersom hon ville resa mer och lära sig mer om Innovation Management spenderades en extra termin i Eindhoven innan det var dags att skriva exjobb. Till skillnad från de andra traineerna i MACH 11 så är inte Johanna nyutexaminerad utan har hunnit jobba som applikationskonsult i 1,5 år innan hon landade på Microsoft.

Första IT-minne: När hon som åttaåring får ärva sin första, alldeles egna, dator av morfar. Lyckan var total!

39 Responses to “Vilka är MACHarna?”


 1. 1 Erik Werner 24 februari, 2011 kl. 18:16

  Day of the Tentacle är ett grymt spel! Monkey Island var mitt första Lucasartsspel och sen rullade det bara på. Vilka var era?

 2. 2 Ehsan 16 maj, 2013 kl. 22:27

  Hej alla Ni som är med i Mach 2013!
  Blev ni antagna förra året eller januari 2013? Jag ska nämligen på intervju för att eventuellt bli antagen till Mach som börjar september 2013.

  Vore kul o höra lite om era tankar och funderingar/tips om hur man bäst kan förbereda sig till intervjun på Microsoft.

  Jag läser Affärssystem på KTH och tar examen nu till juni. Gör exjobb inom BI just nu och inriktningen är mot Cloud BI.

  Mvh
  Ehsan

 3. 3 www.gamers-forum.com 8 juni, 2013 kl. 14:17

  What i don’t understood is if truth be told how you are now not really much more neatly-appreciated than you might be right now. You’re very intelligent.
  You already know therefore significantly in terms of
  this matter, produced me for my part believe it from a
  lot of numerous angles. Its like men and women aren’t interested until it’s
  one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs great.
  All the time maintain it up!

 4. 4 Rex 9 juni, 2013 kl. 07:55

  It’s remarkable to pay a quick visit this web site and reading the views of all colleagues about this article, while I am also keen of getting experience.

 5. 5 work 14 juni, 2013 kl. 08:49

  Hey, purely notice your current weblog by means of Yahoo, determined that it’s definitely informative. My goal is to beware of belgium’s capital. We are happy if you happen to progress that in the future. Numerous other individuals could be achieved positive results from the writing. All the best!

 6. 6 debt advice 16 juni, 2013 kl. 04:37

  I do not leave many responses, however i did a few searching and wound up here Vilka är MACHarna?
  | Young Professionals – Microsoft. And I actually do have a few questions for you
  if you don’t mind. Could it be simply me or does it look as if like some of these comments come across like they are written by brain dead visitors? 😛 And, if you are posting on additional places, I’d like
  to keep up with anything fresh you have to post. Would you
  list of every one of all your community sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

 7. 7 Top Link Building Service 16 juni, 2013 kl. 11:51

  Hello this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 8. 8 seo services link building 24 juni, 2013 kl. 03:32

  I’m really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A number of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any ideas to help fix this issue?

 9. 9 [GET] [INSANE VALUE] Super Simple SMS Marketing Package Lands Clients FAST. DOWNLOAD 1 juli, 2013 kl. 16:33

  We appreciate you various other helpful website. The location different may well I get that sort of info written in this sort of excellent solution? I’ve a venture that we are purely currently going on, and i also are already in the peek outside pertaining to such information.

 10. 10 consulting and management 9 juli, 2013 kl. 21:27

  I actually do go along with each of the ideas you might have shown your site. These are incredibly persuading and will absolutely work. Continue to, the actual discussions are far too fast education. May you please lengthen these a bit via following moment? Information write-up.

 11. 11 Good read 30 oktober, 2013 kl. 12:20

  immediate cash advance

 12. 12 big bang 10 mars, 2014 kl. 00:35

  It is a trendy as well as useful little bit of info. We’re grateful that you just shared this convenient info around. Make sure you keep us advised this way. Thank you revealing.

 13. 13 check over here 12 januari, 2015 kl. 16:15

  Great Site, Stick to the useful work. thnx!

 14. 14 what is time management 14 december, 2016 kl. 11:44

  Hello to every body, it’s my first go to see
  of this web site; this web site contains remarkable and
  in fact fine information for visitors.

 15. 15 management 22 februari, 2017 kl. 18:20

  Superb blog you have here but I was wondering if you knew of any community
  forums that cover the same topics discussed here?
  I’d really like to be a part of group where I can get suggestions from other experienced individuals that
  share the same interest. If you have any suggestions, please let me know.

  Appreciate it!

 16. 16 Internet Business 5 december, 2017 kl. 05:06

  I know this web site presents quality depending
  articles and extra data, is there any other web page which gives
  these information in quality?

 17. 17 video marketing 16 december, 2017 kl. 12:43

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this superb blog!
  I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your
  RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this blog with my Facebook group.
  Chat soon!

 18. 18 sales trainers 20 januari, 2018 kl. 09:13

  It’s truly very difficult in this full of activity life to listen news on Television, so
  I just use internet for that reason, and take the most recent news.

 19. 19 sarkarinaukria.com 18 maj, 2019 kl. 15:18

  Hey there! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My
  weblog looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a template
  or plugin that might be able to fix this problem.
  If you have any suggestions, please share. Thanks!


 1. 1 Atefeh in the house! « Trainee på Microsoft Trackback vid 2 mars, 2011 kl. 17:01
 2. 2 MACH Idol 11 « Trainee på Microsoft Trackback vid 17 maj, 2011 kl. 10:37
 3. 3 Jag jobbar med Upplevelsen « Trainee på Microsoft Trackback vid 10 oktober, 2011 kl. 15:29
 4. 4 Traineelivet på Microsoft - Jag jobbar med Upplevelsen Trackback vid 5 december, 2011 kl. 12:25
 5. 5 Vilka är vi? « Trainee på Microsoft Trackback vid 15 januari, 2013 kl. 09:37
 6. 6 frases de buenos dias romanticas para mi novia Trackback vid 28 april, 2014 kl. 07:19
 7. 7 frases de cumpleaños para un hijo de 18 años Trackback vid 6 maj, 2014 kl. 05:44
 8. 8 Full Content Trackback vid 16 juni, 2014 kl. 10:39
 9. 9 internet download manager Trackback vid 29 juni, 2014 kl. 03:08
 10. 10 flower delivery service Haymarket VA Trackback vid 31 juli, 2014 kl. 21:37
 11. 11 dryer duct booster Trackback vid 14 september, 2014 kl. 03:16
 12. 12 personal debt Trackback vid 19 september, 2014 kl. 05:55
 13. 13 horaciobalderas200.soup.io Trackback vid 21 september, 2014 kl. 18:13
 14. 14 Lebron James Trackback vid 24 september, 2014 kl. 00:20
 15. 15 hamilton Trackback vid 26 september, 2014 kl. 14:19
 16. 16 overhead door repair fontana Trackback vid 27 september, 2014 kl. 21:35
 17. 17 her response Trackback vid 10 oktober, 2014 kl. 23:31
 18. 18 check this out Trackback vid 11 oktober, 2014 kl. 18:18
 19. 19 resume service elmira ny Trackback vid 30 oktober, 2014 kl. 13:38
 20. 20 email search Trackback vid 7 november, 2014 kl. 13:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor

%d bloggare gillar detta: