München del 4

En del av oss MACH:ar bestämde oss för att stanna i München över helgen när vi ändå var på plats. Dels för att lära känna varandra bättre men också för att uppleva München! Det var skönt att komma ut på lördagen och söndagen när det enda man sett i dagsljus var hotellets interiör och fasad.

20130216_110146_resized20130216_115602_resized

Maja och jag började dagen med att åka till ett palats beläget i München. Mycket blev förstört av bomber under andra världskriget men har blivit restaurerat i originalform. Bland annat fick vi se ett fabulöst rum som byggdes för utställning av statyer. Dessutom fick vi hemlig information om att det skulle finnas en säng som drottning Silvia fick sova i under olympiaden… Självklart letade vi upp sängen och här finns den i sin prakt!

Efter en lunch och sammanstrålning med de andra fortsatte dagen med tyngre upplevelser. Maja och jag tog tåget och åkte till koncentrationslägret i Dachau. Platsen ligger 20 minuter utanför München. Riktigt jobbigt, men samtidigt en lärorik upplevelse då ingen utav oss besökt ett koncentrationsläger tidigare. Lägret har gjorts om till museum och minnesplats för att denna hemska plats och dessa hemska händelser aldrig ska glömmas bort.

20130216_161654_resized20130216_152244_resized

Ofattbart att 64.000 människor berövades friheten för att sitta på detta hemska ställe.

20130215_204333_resized

Dagen avslutades med middag på tysk restaurang… det blev schnitzel, bratwurst och sauerkraut.

Maja tittar på flygplanDag två åkte vi till tekniska museet men upptäckte snabbt att detta museum var alldeles för stort för den korta tid vi hade på oss. Här finns allt från rymdfarkoster till ubåtar… till och med en tesla. Vi hänge lite bland flygplanen innan det var dags att börja åka hem mot Sverige igen.

Sammanfattningsvis var resan otroligt lärorik och det var helt fantastiskt att lära känna så många människor på så kort tid!

Annonser

0 Responses to “München del 4”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor
Annonser

%d bloggare gillar detta: