Microsoft 4Africa

Som Lena lika redan har berättat om så var det jobba hemma dagen igår. Olika jobb kräver alla olika förutsättningar men faktum är att en del arbetsuppgifter går att genomföra lika bra i en stuga på en bergstopp som vid ett skrivbord i Akalla. Själv tycker jag ganska bra om kontoret (det är ju otrolig läckert!) men hade jag haft småbarn och 1 timme enkel resa till jobbet så hade nog möjligheten att kunna styra tid och plats för mitt arbete varit extremt värdefull. Jag firade jobba hemma dagen med att under eftermiddagen bege mig till mitt favoritbageri för en kaffe och en passion tartelette samtidigt som jag hittade kreativitet till ett blogginlägg.

WP_000027

Jag vill passa på att berätta om ett fantastiskt spännande initiativ från Microsoft som heter 4Africa där Microsoft gör ett aktivt åtagande för att bidra till Afrikas globala konkurrenskraft.  Microsoft bidrar inom tre olika områden:  world-class skills, access och innovation. Kort så är målsättningen att inom tre år ha levererat tiotals miljoner smarta devices, hjälpa en miljon små och medelstora företag att komma online och träna 200 000 unga inom IT och affärsmannaskap. Ett särskilt fokus ligger på att ”empower women” (i brist på bättre översättning).

Det är ett häftigt projekt där Microsoft i samarbete med Indigo Telecom (lokal internetleverantör i Kenya) sätter upp en ny typ av bastationer som är solcellsdrivna och ska kunna erbjuda trådlöst höghastighetsbredband. I praktiken innebär det att barn på Kenyas landsbygd som har tillgång till en dator kan använda sig av samma gratis läroresurser ( t.ex. http://www.khanacademy.org) som ett barn i IT-meckat Paolo Alto använder. Det är trots allt ganska fantastiskt vad teknik kan åstadkomma!

http://www.microsoft.com/africa/4afrika/

Annonser

1 Response to “Microsoft 4Africa”


  1. 1 lenaselever 8 februari, 2013 kl. 08:37

    Grymt skrivet, visste inte om 4Africa satsningen faktiskt, intressant!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor
Annonser

%d bloggare gillar detta: