Trendspotting i Ahmedabad, Indien

Hej igen,

Idag hade vi, precis som alla dagar, föreläsning på förmiddagen på NID (National Institute of Design). NID campus är fantastiskt vackert, som en oas i stortstadsdjungeln, så det är trevligt att få spendera lite tid där under de mest hektiska timmarna på dagen. Dagen började med en föreläsning i just Trendspotting och idag gick vi igenom olika metoder för att läsa av så kallade mikrotrender. Scenarioanalys och olika typer av brainstormingsmetoder är antagligen de som vi främst kommer att använda under våra spaningsturer här i Ahmedabad.

Nu är det däremot dags att lämna NID för vi är nämligen bjudna till ett indiskt bröllop. (Ni kommer ihåg familjen jag berättade om i förra inlägget?) Idag ska bruden åka till sin nya man som bor 100 km bort och det är ett otroligt speciellt tillfälle. Helt ärligt känns det lite konstigt att de vill ha med oss vid ett så personligt ögonblick, men både bruden och hennes familj ville verkligen att vi ska vara där. För oss kommer det såklart att ge ytterligare en inblick i denna otroliga kultur, men det kommer säkert en och annan tår då det är med blandade känslor som bruden tar farväl av sin familj.

Hälsningar från Sara i Ahmedabad

PS. Bilden kommer från när vi var bjuda på lunch hemma hos familjen och fick våra händer hennamålade. DS

Image

Annonser

1 Response to “Trendspotting i Ahmedabad, Indien”


  1. 1 Mikael Fischer 29 januari, 2013 kl. 12:47

    Kul att det motsvarar förväntningarna och att ni får vara med om mycket annat parallellt med kursen. Tar ni rickshaw till bröllopet? Rekommenderas inte… 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor
Annonser

%d bloggare gillar detta: