Jobba hemma-dagen

En sak som är lite annorlunda här på Microsoft kontra andra platser jag har jobbat på tidigare är hur man ser på det här med arbetstid.

När man tänker arbetstid så pratar man ofta ”facetime”, du ska vara på plats för att visa att du jobbar och att jobba hemifrån ses som något som är nödvändigt ont är min upplevelse (för hur ska man veta att någon som inte är på plats jobbar).

På Microsoft är det däremot mer tvärt om. Här uppmuntras man att jobba hemifrån vilket jag tycker känns väldigt kul, men också någonting man måste vänja sig med. Till det hör också att man inte har några fasta skrivbord, utan man kan sätta sig lite vart man känner att det passar för dagen.

Eftersom man har introducerat vad man kallar DNA (Det Nya Arbetslivet) så måste man ju även leva till att leva som man lär. Därför har Microsoft tagit initiativet till något man kallar Jobba hemma-dagen som är just för att anamma det man själv tror på, en mer flexibel arbetsplats där facetime inte är det viktiga. Alla är ju inte nödvändigtvis mest produktiva framför sin skärm på jobbet.

jobba-hemma-dagen

Jobba hemma-dagen går av stapeln 6 februari och det är massor av företag som anslutit sig till det. Klicka här för att läsa lite mer om vad det faktiskt är, och testa även Tidsspararen som finns länkad från sidan.

Just ja, vi jobbar på att få till det här med presentationer om oss nya traineer så ni får veta vilka vi är mer än bara ett namn!

//Ola

Annonser

0 Responses to “Jobba hemma-dagen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor
Annonser

%d bloggare gillar detta: