TechReady

Senast det skrevs här på bloggen så handlade det om Microsoft Global Exchange, Microsofts årliga konferens för säljare och marknadsförare. Som Sophie skrev då så var detta en fullständigt ”mind-blowing” upplevelse. För de tekniskt inriktade MACH:arna slutade resan dock inte här utan det bar istället av till Seattle för Microsofts största interna teknikkonferens, TechReady.

På TechReady samlas 7000-någonting IT-experter för att dyka djupare i det senaste från Microsoft. Här sker inga stående ovationer när en trailer för en ny produkt visas eller en demo hålls för hur man sömlöst loggar ut från sitt Microsoftkonto och alla ens Office-dokument och inställningar lagras i molnet redo att nås från vilken dator som helst. Nej, här applåderas det istället när .NET 4.5 introducerar nya metoder för att hantera asynkrona anrop genom await och async-keywords eller någon på några minuter deployar 6000 nya virtuella maskiner genom PowerShell… ja ni fattar, det här är nördigt!

Faktum är dock att här finns något för alla som vill utveckla sig i sin tekniska roll. Sessioner och labbar delas in i olika nivåer av svårighetsgrad och för den som inte vill förstå i detalj hur TCP-protokollet fungerar (någon enstaka stackare finns det säkert) finns också alternativ för att istället lära sig designa en Windows 8-app med hjälp av HTML eller rent av bara bygga snyggare presentationer i PowerPoint 2013. Naturligtvis presenterat av de som faktiskt ansvarar för produkterna och vet exakt varför ett speciellt produktbeslut fattades.

Det var naturligtvis inte bara utbildning som definierade den här veckan. Det var dessutom en fantastisk möjlighet att umgås med både svenska och internationella Microsoftkollegor utanför arbetstid, diskutera både jobb och fritid över en öl samt delta på några av de, av Microsoft, arrangerade kvällseventen. Till exempel hyrdes en kväll en hel fotbollsarena med tillhörande barer och restauranger enbart för TechReady-deltagarna. Det var en helt absurd grej och man fick chansen att prova på att göra ett field goal, spela pingis, ”vanlig” europeisk fotboll eller bara mingla i något av barområdena.

Vem har inte velat gå ut på en fotbollsplan på det här sättet förut? Saknades bara fullsatta läktare

Själv var jag halvt handikappad efter ett överdrivet hårt benpass på hotellgymmet men Jakob tog chansen att vinna ära och heder genom att försöka göra ett field goal. Gick sådär… Fick allt på film men lägger bara ut en stillbild den här gången. Han har grym teknik som ni kan se!

/Kristoffer

Annonser

1 Response to “TechReady”


  1. 1 help in the bedroom 9 maj, 2014 kl. 00:26

    It’s very easy to find out any matter on web as compared to books, as I found this piece of writing at this
    web page.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor
Annonser

%d bloggare gillar detta: