Varför jag valde Microsoft

Nu när rekryteringen för MACH12 har börjat tänkte jag dela med mig av anledningen till varför jag valde att börja som trainee på Microsoft och vad det har gett mig. I höstas hade jag avslutat mitt examensarbete i Nice, Frankrike och var i valet och kvalet över valet av framtida arbetsgivare.

Côte d’Azur – platsen där jag gjorde mitt examensarbete och valde att ansöka till MACH

Genom min mentor så fick jag reda på att Microsofts trainee-program (MACH) hade börjat sin rekrytering för 2011. Eftersom jag vuxit upp med Microsoft-produkter och varit i kontakt med representanter genom konferensen DataTjej så hade jag en god bild av företaget sen innan. År 2010 var jag dessutom på besök på kontoret i Akalla genom nomineringen av Årets IT-Tjej som jag dessutom vann och fick därmed mer insyn i företaget och dess kultur. Efter att ha spenderat en tid bland utvecklare i Frankrike så insåg jag att jag älskade tekniken men ville ha mer människokontakt, vilket marknads- och säljbolaget Microsoft här i Sverige eventuellt kunde ge mig.

Mitt första besök hos Microsoft i Akalla i februari 2010

Som nyexaminerad IT-ingenjör så var det många möjligheter som öppnades för mig. Skulle jag jobba som konsult, programmerare, projektledare eller något annat? På uppmuntran av min mentor ansökte jag och kom med på första mötet där Microsoft presenterade trainee-platserna. När den tekniska specialist-tjänsten inom sälj presenterades så blev jag med ett intresserad eftersom jag brinner för både teknik och människor. Förra årets MACHar berättade om sina resor, nya kollegor och erfarenheter vilket fick mig (och de andra ansökande) att bli mer exhalterade över platserna. Inget företag jag pratat med innan hade samma erbjudande; en mjuk övergång mellan skola och arbetsliv, resande, personligt utvecklande och goda karriärsmöjligheter.

Nu har jag varit MACH i över 6 månader och jag har hunnit med en hel del! Jag har hunnit vara i Seattle på teknisk träning, i Dublin för att träffa resten av EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) traineerna och i Denver för en intern konferens. Utöver detta har jag fått en mjukstart in i rollen jag ansökte och kunnat ta mig tiden att lära mig och ställa frågor utan att känna mig jobbig.

Jag och Johanna i Denver i våra snygga Sverige-hoodies

Eftersom jag började på Microsoft har jag haft chansen att lära känna folk på kontor runt om i världen. Som jag nämnt innan har jag skaffat kontakter på kontoret i San Diego, USA, vilket kan vara till fördel för framtida karriärdrag. Microsoft är ett flexibelt företag som ser till ens personliga utveckling och karriärmål. Det har varit utvecklande på många sätt och jag har numera vänner över hela världen.

Ansök till MACH-programmet. Jag lovar att ni inte kommer ångra er. Det värsta som händer är att ni får en riktning vart i livet ni vill komma efter studierna.

Sista dagen för att ansöka är 30 september och går via Nova100. Följ länken för att komma påbörja ansökningen! http://member.nova100.se/jobAd/JobAd.aspx?TaskId=MTA1MQ%3d%3d

~Anne-Marie

6 Responses to “Varför jag valde Microsoft”


 1. 1 Ali 9 augusti, 2011 kl. 23:10

  Hi Anne-Marie and the team!

  Thank you very much for providing the contact information. I’ve been counting days for the application period to come and I won’t miss this opportunity. MACH seems to be the ideal gateway for me to start working in the company of my dreams and I’m looking forward to reach my goal, like you did 🙂

  Lycka till!
  Ali

 2. 2 Anne-Marie 22 augusti, 2011 kl. 12:46

  Hi Ali!

  I am happy to hear that you are inspired and want to become a MACH, it has truly been a journey of a life time. If you are interested in starting at Microsoft, this is a great path to choose. I’m wishing you the best and will hopefully see you around in the nearest future! If you haver any questions, don’t hesitate to contact any of us.

  Anne-Marie

 3. 3 Ali V. Tehrani 6 november, 2011 kl. 22:03

  Well, I wasn’t lucky enough to be selected, although I was very confident with my profile. Surely there’s an extreme competition for this kind of position and I wish you all and all the new comers all the bests. Next couple of years, Microsoft will have a lot to do in both mobile and cloud platforms.

  Bests,
  Ali

 4. 4 atefehsebdani 8 november, 2011 kl. 08:53

  Ali- Continue searching and you will find! I am sure something else is awaiting you so keep up the spirit. Thanks for all the well wishes and good luck to you too!


 1. 1 Varför jag valde Microsoft « Trainee på Microsoft Trackback vid 2 september, 2011 kl. 15:35
 2. 2 Traineelivet på Microsoft - Varför jag valde Microsoft Trackback vid 8 september, 2011 kl. 07:14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor

%d bloggare gillar detta: