Microsoft San Diego

Idag var första dagen på kontoret efter min veckolånga semester i USA. Som jag nämnt i tidigare inlägg så lovade jag att berätta om min dag på Microsoft i San Diego.

Resan började med att jag av en slump såg att Microsoft-kontoret låg ett stenkast ifrån mitt boende i San Diego. Idén att besöka det föddes och jag gick in på Microsofts intranät för att söka efter mitt teams motsvarighet där. Genom MySite (vilket är sociala profiler i SharePoint, ungefär som Facebook – fast på jobbet!) lyckades jag hitta produktivitetschefen där och efterfråga kontakter för den tänkta dagen. Till min lycka fick jag svar och bokade in två amerikanska TSPer .

Den 31 maj klockan 08:30 anlände jag till ett ståtligt mörkt höghus och träffade min första TSP (Clint) för att följa med honom på ett kundsamtal. Efteråt tog vi en fika och pratade om MGX, SharePoint och skillnaden mellan Sverige och USA. Clint var sedan tvungen att åka på kundbesök och min nästa kontaktperson tog över stafettpinnen. Sean jobbar som säkerhetsspecialist och över en lunch så fick jag både tips på kontakter, interna program och litteratur som kommer hjälpa mig att lyckas på jobbet. Genom att presentera mig som trainee fick jag grundläggande förklaringar på mina många frågor som både Sean och Clint uppskattade.

Slutet av dagen rundades av med ett adjö till mina nyfunna kollegor som jag ska träffa igen på MGX. Då att lära känna deras SharePoint-kontakter och kanske till och med personer från olika utvecklingsgrupper! Jag kände mig mycket nöjd med dagen och har till och med planerat återbesök i juli för att hälsa på. Att sitta i ett kontorslandskap med amerikanska röster surrandes runtom mig och med palmer utanför fönstret var riktigt angenämt.

~Anne-Marie

Annonser

1 Response to “Microsoft San Diego”


  1. 1 atefehsebdani 8 juni, 2011 kl. 08:38

    Roligt att läsa om din amerikanska Microsoftdag, låter hur intressant som helst!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor
Annonser

%d bloggare gillar detta: