President of Microsoft International

P1000298

Anne-Marie skrev i förra veckan om finbesöket vi skulle få på Microsoft Sverige och jag tänkte skriva lite kort om det. Jean-Philippe Courtois (JPC) hette den vältalige herren, med skräddarsydd skjorta och fransk brytning. Man hade ordnat så fint med blommor, bakelser och godis på ett stort bord där vi var ett tiotal microsoftare, Microsoft Sveriges VD Per Adolfsson och JPC samlade runt om. JPC tog informellt av sig sin slips och vi satt avslappnat och lyssnade på honom, ställde frågor och diskuterade. Många av oss runt bordet var MACHar och det var himla fint att just vi fick äran att sätta oss ner med honom på hans korta, intensiva och fullspäckade visit.

JPC har jobbat på Microsoft i 26 år, det är längre än vad jag levt på denna jord. Tänka sig då vilken gedigen bakgrund han har på Microsoft, all erfarenhet han har kostat på sig och all kunskap han har. Numera är hans titel “President of Microsoft International” och har ansvar för mer än 100 kontor som verkar i över 240 länder. Så när han talar lyssnar man. Med stora ögon och spetsade öron. Ännu en dag på Microsoft helt enkelt.

På bilden: Jean-Philippe Courtois, Atefeh Sebdani, Erik Werner, Anne-Marie Liljekvist, Johanna Fridolfsson.

-Atefeh

Annonser

0 Responses to “President of Microsoft International”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Om den här bloggen

Microsoft Academy for College Hires (MACH) är Microsofts traineeprogram för nyutexaminerade studenter över hela världen.

I den här bloggen kommer du att kunna läsa om hur det är att komma ut i arbetslivet efter studierna samt hur det är att jobba som trainee på ett av världens största IT-företag.

Kontakta oss

machgraduate(snabel-a)Outlook.com
wordpress visitor
Annonser

%d bloggare gillar detta: